Vill du sälja TEArs?

WOULD YOU
LIKE A NICE CUP OF
TEArs HONEY?

Glädjetårar, kärlekstårar, farttårar,
det finns många exempel på känslotårar.
En sak förenar dem. Det spelar ingen roll
om det rör sig om sorg, saknad, lycka eller
smärta. Känslan matchas alltid bäst
med en kopp te.

TEArs är som livet och
livet är som TEArs.

TEETS TID ÄR NU

Smakvariationer i oändlighet, mildare koffeininverkan och njutbart i allra högsta grad. Te börjar ta en större plats i vårt avlånga kaffedrickarland. TEArs är ett ekologiskt te från Sri Lanka, och bakom de känsloladdade tepåsarna står Bergstrands Kafferosteri, ett familjerosteri i fjärde och femte generation på Ringön i Göteborg.

Det började då Bergstrands egna kaffejägare Thomas var på plats i Sri Lanka för att leta reda på landets bästa kaffebönor. Väl där kunde han inte låta bli att förundras av hur fantastiskt skickliga srilankeserna var på att odla och förädla te. Hänförd av deras färdigheter hamnade han på en te-koppning på en förädlingsstation mitt i det böljande gröna te-landskapet. Deras kunskap, engagemang och intresse lös ute på fälten och smakade alldeles underbart i koppen. Thomas insåg att detta te vill man inte släppa och tog med sig tankarna hem till rosteriet.

I en familj full av kaffeentusiaster finns det en person som sticker ut en aning. När Bergstrandsfamiljen gladeligen har sörplat kaffe i över 127 år har Fannie, kaffejägaren Thomas brorsdotter, stått i skymundan och rynkat på näsan. Det tog några år innan hon med uppriktig njutning kunde få i sig en slät kopp java och fram till dess var det te som spelade huvudrollen i hennes kopp. Så när Thomas kom hem och delade med sig av sina te-upplevelser på Sri Lanka var det en på rosteriet som nappade direkt.

Srilankesernas fantastiska hantverk och Bergstrands långa erfarenhet av svenska smakpreferenser resulterade i de åtta omsorgsfullt hoppusslade smakerna som TEArs-serien innehåller. Ett spännande och smakrikt utbud med ett känslofyllt te för varje tillfälle.

Te-trenden är rykande het (pun intended). Det är inte bara en dryck för den hopkurade i soffan eller myspersonerna längst in hörnet på ett mörkt källarcafé. Teet har även hittat till hipsterkrogarna och hela vägen in i fine dining-köken. Det serveras både varmt och kallt och möjligheterna till variation är oändliga. Nu hittar du te i drinkar, matlagning, bakning och till och med som crunch och smakförhöjare i sallader.

Om du inte redan är frälst av teets all härlighet är det hög tid att tänka över din kaffekonsumtion och ifrågasätta om det inte är dags att komma över till den lövgröna sidan. Åtminstone en och annan kopp i taget. Här finns smakerna, aromerna och lekfullheten. Med en kopp te i din hand blir du automatiskt lite mer intressant. Inte lika strömlinjeformad som de alldagliga kaffeslavarna. Och du darrar definitivt inte som ett asplöv i slutet av dagen från en självförvållad koffeinöverdos. Låt känslorna för dagen bestämma smaken. Eller låt smaken för dagen bestämma känslorna! Tänk bara vilken intressant person du skulle bli.

TEArs är ekologiskt och odlat helt utan gifter och andra onödigheter. Det krävs mycket arbete och kunskap för att hålla igång ett plantage utan vare sig kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Men det ger också en råvara som håller allra högsta kvalitet.

Så en kopp te från TEArs både smakar gott och känns gott. Är det inte dags att vi alla ställer oss upp och förklarar oss som te-drickare? Teets tid är nu!

Det är viktigt
med ekologiskt te

TEArs KOMMER FRÅN SRI
LANKAS BÖRDIGA JORD OCH
SKICKLIGA HANTVERKARE.
SMAKERNA HAR TAGITS FRAM
MED KÄRLEK OCH PASSION
PÅ RINGÖN I GÖTEBORG.

Alla förstår att ekologisk odling är bättre för miljön. Men det finns fler viktiga fördelar. En av de viktigaste tycker vi är att de som arbetar på fälten får en giftfri arbetsmiljö. Besprutning drabbar tebonden som ofta arbetar med otillräcklig skyddsutrustning. I slutändan blir deras livskvalité bättre och vi slutkonsumenter på andra sidan jorden slipper få i oss rester från alla gifter.

De böljande te-fälten är även hem för ett enormt djurliv som knaprar på plantor och dricker ur vattenkällor. Ekologisk odling ger en biologisk mångfald som ökar samspelet mellan dess vilda växter och djur.

Hos oss kan du vara helt säker på att teerna verkligen är ekologiska, oavsett om de är svarta eller gröna, smaksatta eller inte. Teodlingen kontrolleras på plats av lokala certifieringsorgan. De certifieringsprocesser teerna genomgår garanterar en obruten kedja av kontroller som börjar ute på fälten och fortsätter hela resan till slutprodukt.

Det fina EU-lövet är EU:s logotyp som garanterar att produkten rätt igenom är ekologisk. Vi är stolta över att kunna ha denna märkning på samtliga våra TEArs oavsett om de är svarta, gröna eller röda.

Allt riktigt te kommer från en busktyp som heter Camellia Sinensis. Det är hantering och preparation av bladen som gör att teet får olika färger och nyanser. I TEArs sortiment hittar du fyra olika sorter.

Svart te är det vi dricker mest av i västvärlden. I Asien kallas det dock för rött te, detta på grund av den kopparröda färgen som teet får efter bryggning. Svart te är den sort som är mest lämplig för smaksättning.

Örtte består till största del av blommor, blad, kvistar, frön eller rötter från olika örtväxter. Det är ofta utblandat med en mycket liten del vanliga teblad och innehåller därför nästan inget koffein överhuvudtaget.

Ordet Rooibos betyder ”röd buske”. Det röda teet kommer inte från den vanliga tebusken utan från Rooibosbusken som växer i Cederbergen i Sydafrika. Till skillnad från vanligt te innehåller Rooibos inte något uppiggande koffein, kanske är det därför det sägs att Rooibos är bra mot sömnsvårigheter.

Grönt te är det som dricks mest i Japan och Kina. De gröna bladen torkas direkt efter skörd och många hälsosamma ämnen bevaras därför i teet, såsom antioxidanter, vitaminer och mineraler.

La Familia

Allt te från TEArs är ekologiskt framodlat. De pyramidformade tepåsar är gjorda av majsstärkelse som går att kompostera och alla delar av förpackningen går att återvinna. Miljön är viktig för oss!

Salted
Caramel
TEArs Latte

En blandning av sött och salt sjöng någon en gång. Om personen i fråga syftade på detta söt-salt-sliskiga underverk bryr vi oss inte mycket om, utan bestämmer oss bara för att stjäla frasen rakt av när vi beskriver denna te-latte. Här har ni en fluffig, härlig och klibbig blandning av sött och salt, helt enkelt.

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i en påse Spicy TEArs och låt dra i ca 4 minuter. Häll i en nypa havssalt, lite honung och rör om. Värm och skumma mjölken. Ta fram ett glas i lagom storlek och ringla kolasås längs insidan på glaset. Fyll sedan på med te och sist den skummade mjölken. Garnera med ännu mer kolasås och strössla lite extra salt på toppen. Välbehag utlovas!

1 påse Spicy TEArs
2 dl vatten
1,5 dl skummad mjölk
Havssalt
1/2 tsk honung
Kolasås

EARLY GREY COOKIES

Den perfekta kakan till koppen.

Laughing Gimlet

En spetsad cocktailpärla

TEArs ISTE

Sommarens läckraste törstsläckare!

EARLY GREY MARTINI

En ginbaserad cocktail med sofistikerad och frisk smak av citrus.

Cold Pain

We are mint to be!

TEA BREEZE

En syrlig klassiker i egen kärleksfull tappning.

TEAser

Vår alldeles egna fördrink till mingelfesten!

DisasTEAr

Äpplen, mynta och sjukt tuff lakrits

Passion attraction

En söt och syrlig affär

Honey Lemon Early Grey

En mild och sötfrisk cocktail med touch av lavendel

CHAI TEArs LATTE

Härligt het och kryddig.

Stalka oss på instagram

@diffrenttears