Vill du sälja TEArs?

Glädjetårar, kärlekstårar, farttårar, det finns många exempel på känslotårar.

En sak förenar dem. Det spelar ingen roll om det rör sig om sorg, saknad, lycka eller smärta. Känslan matchas alltid bäst med en kopp te. TEArs är som livet och livet är som TEArs.

Bakgrund

Håll i hatten, Göteborgs äldsta kafferosteri lanserar sitt egna te-märke! Vi är sedan länge en stor aktör inom lösvikts-te, nu tar vi nästa steg och släpper TEArs, ett kvalitets-te från Sri Lanka. Hur gick detta till och vad kom först bönan eller bladet?

”Thomas beskrev känslan han fick när han koppade te från deras tea-garden på fjärde våningen”

Varför ett nytt te?

Vi har saknat ett alternativ med hög kvalité på råvaran, nedbrytbara pyramidpåsar, återvunnen burk med smaker som kickar smaklökarna och ekologi i fokus. Vi älskar gott te utan konstigheter.

Vad tog er till Sri Lanka?

Det är av flera anledningar, men kopplingen ligger inte allt för långt borta. Kaffemästare Thomas var på kaffejakt i Sri Lanka och uppmärksammade hur duktiga de var på att odla och förädla te. Deras kunskap, engagemang och intresse lös ute på fälten. Thomas beskrev känslan han fick när han koppade te från deras tea-garden på fjärde våningen i förädlingsstationen mitt i det vackra, intensivt gröna te-landskapet, snart var vi alla på Bergstrands lika exalterade som Thomas.

Varför är TEArs så gott?

TEArs kommer direkt från Sri Lanka i Idulgashinna-området, i UVA-provinsen. Var sjunde dag skördar de teet från busken. Vädret bestämmer vilket te det blir, grönt, svart, oolong eller jasmin. Teet kvalitetssäkras och förpackas i Sri Lanka vilket garanterar att produkten håller sig färskt och hållbart länge för den svenska marknaden. Genom att kombinera vår erfarenhet av svenska smakpreferenser och srilankesernas erfarenhet, hängivenhet och kunskap har vi lyckats ta fram ett spännande utbud med smaker och hög kvalitet som slår det mesta.

Allt te från TEArs är ekologiskt, vad betyder det?

Det betyder att det är odlat helt utan några gifter eller andra onödigheter. Det krävs mycket arbete och kunskap för att hålla igång ett plantage utan vare sig kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel. För oss är det viktigt att vårt sortiment alltid håller hög kvalitet och vi strävar hela tiden efter att välja ekologiska råvaror.

Bergstrands Kafferosteri

Grundades 1891 i Göteborg. Idag drivs företaget av fjärde och femte generationen i Bergstrandsfamiljen. I rosteriet på Ringön ges noga utvalda bönor och blad från hela världen den perfekta karaktären. Det stora te-sortimentet går från lätta och friska till rökiga och exklusiva smaker. Med blicken riktad framåt fortsätter Bergstrands att utveckla kaffe- och te-kulturen, genom att leverera produkter av högsta kvalitet både inom smak och ekologi till baristas, krögare och butiker som bara nöjer sig med det bästa. Besök bergstrands.se